На сесії міськради Кропивницького розглянуть проекти про заборону виділення активістам землі під автомийку

Перегляди: 1075

Постійна комісія з питань архітектури та містобудування сьогодні, 6 листопада, знову розглянула проекти рішень міськради №№3341 та 3342 щодо відмови у передачі двох земельних ділянок в оренду на 49 років та проведення аукціонів для будівництва автомийки і зведення кафе-магазину на вулиці Кропивницького.

Питання розглядали на комісії 2 жовтня, та відправили на доопрацювання, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мова йде про дві земельні ділянки, які побажали взяти в оренду громадські активісти Микола Гречуха та Андрій Лаврусь, аби потім передати їх у суборенду. Ім'я інвестора, який має мережу автомийок, залишилося невідомим.

Місцеві жителі були проти будівництва, незважаючи на соціальні зобов'язання, які від імені інвестора пообіцяли активісти. Вони провели громадські слухання та доручили депутату захищати свої права.

Одним з аргументів проти був той факт, що схил, де планується будівництво, є насипний і там не можна нічого робити протягом ста років. Крім того, автомийку не можна зводити ближче ніж за сто метрів від будівель. Жителів турбували й питання, скільки води забиратиме мийка з системи й куди зливатиметься використана вода.

Члени комісії підтримали винесення проектів депутата Сергія Бойка щодо відмови на чергове засідання сесії.

Також на сесію виноситимуться й проекти, що підтримують надання дозволів на оренду та проведення аукціонів.