ОКВП «Дніпро – Кіровоград» планує підвищити тарифи

Перегляди: 1272

ОКВП «Дніпро – Кіровоград» планує підвищити тарифи на 7%, до 30 гривень 68 копійок.

Про це CBN поінформували в прес-службі водоканалу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Основними чинниками подорожчання стало підвищення розміру зарплати працівникам та збільшення суми відшкодування по кредиту Світового банку.

Вчора, 5 листопада, у Кропивницькому відбулися громадські обговорення. Всі охочі мали змогу виступити з зауваженнями та пропозиціями. Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на своєму засіданні має схвалити нові тарифи не раніше грудня.

Діючі тарифи для ОКВП «Дніпро – Кіровоград» були встановлені на засіданні Нацкомісії 18 червня 2019 року постановою номер 1039. На зміну тарифів для підприємства вплинули наступні чинники: відбулася зміна вартості електричної енергії, збільшились витрати на оплату праці, змінились витрати, пов’язані з обслуговуванням кредитного проекту Міжнародного банку реконструкції та розвитку «Розвиток міської інфраструктури – ІІ».

Постанова передбачає збільшення витрат на оплату праці на 15,8% централізованого водопостачання та на 13, 4% централізованого водовідведення. При цьому запланована зараз середня зарплата на одного працівника повинна зрости близько на 17 відсотків – з 8500 до 9950 гривень.

Також змінилися витрати, пов’язані з обслуговуванням вказаного кредитного проекту. На момент подачі документів освоїли частину коштів по проекту і, відповідно, змінилися фінансові витрати та сума прибутку для погашення основної суми боргу з урахуванням податку на прибуток. Після обговорення тарифи вступлять в силу тоді, коли Нацкомісія засяде і схвалить збільшення тарифу у відповідному проекті постанови. Це відбудеться не раніше грудня.