У Знам'янці люди мешкають у будинку, який визнали аварійним майже два роки тому

Перегляди: 836

Житловий будинок по вулиці Глібка, 2, у Знам’янці непридатний для експлуатації, однак там мешкають люди.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Частково аварійним будинок визнали ще у 2018 році. Однак Знам’янська міська рада не приймає належних рішень.

У міській раді Знам’янки, в свою чергу, стверджують, що у 2017 році працювали над тим, аби виявити причину підмокання фундаменту четвертого під’їзду будинку. З’ясувалося, він знаходиться нижче рівня розташованих поруч вулиць. У жовтні 2019 року для встановлення причин підмокання провели обстеження не діючої нині каналізаційно-насосної станції. Вона знаходиться на прибудинковій території. Протікань води тут не виявили. Встановили, що основна причина проблеми – це дощові (талі) води.

На сесії міськради прийняли рішення про виділення 150 тисяч гривень для проведення робіт на прибудинковій території, спрямованих на відведення вод. У наступному бюджетному році планують виготовити проектно-кошторисну документацію, аби зміцнити фундамент.

Знам’янську міську раду зобов'язали невідкладно розглянути питання щодо виділення уже в нинішньому році коштів для виготовлення проектно-кошторисної документації (422 тисячі гривень) та проведення робіт у житловому будинку. Також вирішили поінформувати про ситуацію правоохоронців, адже люди живуть у будинку, який визнаний непридатним для експлуатації.