Про нові сільські амбулаторії на Кіровоградщині можна забути. Для Нацслужби здоров’я це не пріоритет

Перегляди: 1557

Будувати нові сільські амбулаторії в Україні не будуть.

Про це на прес-конференції в Дніпрі вчора, 7 листопада, заявила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На запитання про подальший розвиток сільської медицини та розбудову амбулаторій Зоряна Скалецька відповіла: «Нас цікавить у першу чергу доступ до первинної допомоги, а не будівництво чи будівлі як такі. Якщо у віддаленому населеному пункті проживають 400 осіб ми повинні бути готові запропонувати інші шляхи надання первинної медичної допомоги. Цей наступний крок будемо вирішувати з місцевою владою. Але там, де було розпочате будівництво, де були виділені кошти — ми закінчимо його».

Її доповнив голова Національної служби здоров’я України Олег Петренко: «Був період, коли сільська медицина мала пріоритет, і була програма, яка стосувалася розбудови сільських амбулаторій. Зараз в пріоритеті програма медичних гарантій для всіх видів медичної допомоги. Сільська медицина в фокусі інтересів місцевої влади. Саме вони повинні вирішити, як сформувати належну мережу».

Нагадаємо, у Кіровоградській області за часів президента Петра Порошенка відкрили 18 сільських амбулаторій. Попередня влада вважала розвиток сільської медицини одним із пріоритетних напрямків реформування системи охорони здоров’я.