У Кропивницькому школярі започаткували акцію, яку хочуть зробити всеукраїнською (ФОТО)

Перегляди: 1116

У другій школі Кропивницького започаткували екологічну акцію «Посади дерево – збережи планету», передає кореспондент CBN.

Учні шостого класу висадили біля школи чорні тополі. Ці дерева найбільше поглинають вуглекислий газ (до 40 кг за літо), очищають повітря від пилу та шкідливих викидів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Дерева на прохання дітей надав обласний департамент екології.

Свою акцію школярі проводять восени, бо саме в цей час дерева краще приживаються.

Акцію хочуть зробити загальноміською, обласною, а потім вийти на всеукраїнський рівень.

За словами педагога Наталії Караванець, мета акції не в тому, щоб посадити дерева і забути, а щоб доглядати за ними.

«Ми знаємо дуже багато прикладів, коли саджанці висаждують, та вони гинуть через недогляд. Сенсу в такій роботі немає. Та й виховне значення сходить нанівець», - розповіла вчитель.

Це не перша екологічна акція кропивницької школи. Навколо неї росте багато ялинок, які в різні роки висадили учні. Цієї осені теж висадили нові, а ще два дерева гінгко-білоба. Дерево гінкго вважається живим реліктом. Його родичі росли на Землі ще до появи динозаврів. Кажуть, що вони витримують і спеку, і холод, і атомний вибух. Шість таких дерев витримали бомбардування Хіросіми.

«Аби спасти планету і самих себе, кожна людина повинна посадити два дерева. У своїх учнях я виховую екологічну грамотність та свідоме піклування про навколишнє середовище і вважаю, що ці якості повинні бути у кожного», - додала Наталя Караванець.