Кропивничан закликають підтримати петицію щодо обладнання маршруток GPS-навігаторами

Перегляди: 1363

Кропивничани мають змогу підтримати електронну петицію щодо обладнання маршрутних таксі GPS-трекерами.

Автор ініціативи Володимир Коршунов вважає, що для забезпечення безпеки перевезень та зручності пасажирів треба зобов'язати власників маршрутних таксі оновити парк транспортних засобів і обладнати їх GPS, передає кореспондент CBN. Тоді їх можна буде підключити до інтернет-сервісу пошуку маршрутів громадського транспорту України EasyWay.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Петицію підтримали вже 166 кропивничан. За десять днів треба зібрати ще 284 підписи.

Нагадаємо, що у травні 2018 року колишній начальник управління транспорту, а нині заступник міського голови Олександр Вергун обіцяв, що у червні-липні кропивничани отримають можливість дізнаватися, де саме зараз знаходяться авто на міських маршрутах, скільки їх і, відповідно, порахувати час прибуття.

Відповідні вимоги включили в умови конкурсу на перевезення на міських маршрутах загального користування. Вже тоді системою пошуку EasyWay користувалися кропивничани, що їздять у тролейбусах і автобусах.

Що ж до маршруток у додатку можна лише побачити схему руху, дізнатися інформацію про відстань, інтервал, ціну, робочі дні та години, контакти компанії, яка маршрут обслуговує. Інформація про кількість маршруток та їх відстежування за допомогою GPS-трекера відсутні.

П'ять тижнів тому, 7 жовтня, CBN направив керівнику управління розвитку транспорту і зв'язку Віктору Житкіну чотири запитання, в тому числі і про стеження за маршрутками онлайн. Відповідей журналісти досі не отримали.