Меру Світловодська обрали запобіжний захід

Перегляди: 1199

Меру одного з міст Кіровоградської області, якого підозрюють у спробі заволодіння державною часткою вартістю 3,9 млн грн у статутному капіталі спільного підприємства, обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Про це CBN повідомила прес-служба обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У рамках досудового розслідування повідомили про підозру міському голові, керівнику та учаснику спільного підприємства та державному реєстратору.

Двом підозрюваним вже обрали запобіжні заходи, щодо останніх триває процедура їх обрання.

Нагадаємо, мер Світловодська у змові з групою людей протиправно заволодівав майном міської ради у вигляді частки 50% у статутному капіталі підприємства, підроблюючи службові протоколи загальних зборів учасників.

Міську раду таким чином виключили з переліку учасників та позбавили її зазначеної частки, яка перейшла у власність фізичної особи.

Чиновнику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.