На Кіровоградщині створюється ще одна ОТГ

Перегляди: 905

За ініціативою Канізької сільської ради Новомиргородського району розпочався процес об’єднання трьох сільських рад.

Про це CBN повідомили у Кіровоградському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До потенційної Канізької сільської об’єднаної територіальної громади з центром в селі Каніж планують увійти дві сільські громади з Новомиргородського та одна - з Кропивницького районів: село Каніж Канізької сільської ради, села Шпакове, Бровкове та Пенькине Шпаківської сільської ради; села Аврамівка та Могутнє Могутненської сільської ради Кропивницького району.

За словами голови Канізької сільської ради Леоніда Татарова, питання створення ОТГ було на порядку денному з початку року, але через ймовірність проведення дочасних місцевих виборів об’єднавчі процеси призупинили. Наразі всі три сільські ради передали до Кіровоградської ОДА пакет документів на отримання позитивного висновку про відповідність Конституції та законам України проектів рішень «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

«Канізька ОТГ створюється поза Перспективним планом і об’єднує громади з різних районів - цей процес відповідає нормам чинного законодавства. Тож у потенційної ОТГ є надія на отримання позитивного висновку. Водночас, у оптимістичному варіанті самостійно діючою громадою потенційна ОТГ може стати тільки з 2021 року, адже призначення перших виборів на 2019 рік ми вже не очікуємо», - зазначила консультант з правових питань Кіровоградського регіонального відділення Асоціації міст України Вікторія Нижник.