У Кропивницькому діти з інвалідністю робили обрядові ляльки (ФОТО)

Перегляди: 1267

У Кропивницькому в центрі «Сильні духом» пройшов майстер-клас з декоративно-прикладного мистецтва.

Як розповіла CBN Наталія Балаклеєнко, яка проводить в Центрі заняття в арт-студії, за давніми віруваннями українців, лялька, яку наповнювали лікарськими травами, відганяє духів хвороби. Кубишку-травницю підвішували в хаті над колискою, нею давали гратися дітям або ставили біля ліжка хворого.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Основу ляльки складає закрутка з льняної тканини. Тулубом служить мішечок, який наповнюється травою. В руках теж два невеликих мішечка. Ми свої ляльок наповнювали ромашкою та чебрецем», - розповіла Наталія Балаклеєнко.

Минулого разу члени арт-студії робили флорентійські саше - маленькі ароматичні плитки на основі бджолиного воску і натуральних ароматизаторів. А наступного планують виготовити щось новорічне, додала Наталія Балаклеєнко.

За словами очільниці громадської організації матерів дітей з інвалідністю «Серце матері» Людмили Шукрути, в Центрі, якому наступного місяця виповниться рік, свої заняття проводить не тільки арт-студія. Тут є кулінарна майстерня, театральний гурток «Крила», студія психологічної допомоги «Жасмін» та школа комп’ютерної грамотності «Вікно можливостей».

«Заняття проводять наші мами дітей з інвалідністю. Але вони не завжди можуть це робити. Тому ми будемо раді, якщо до нас для проведення майстер-класів завітає хтось з кропивницьких майстринь», - розповіла Людмила Шукрута.