Чотири громади Кiровоградщини номiнували на премiю «Кришталь року»

Перегляди: 1011

Чотири об’єднанi громади Кiровоградської областi номiнували на премiю бюджетної прозоростi «Кришталь року 2019».

Про це пише «КП».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вiдзнакою нагороджують найкращi громади, якi пройшли оцiнку за спiльною методологiєю, впровадженою програмами USAID DOBRE та «U-LEAD з Європою». Номiнантiв оцiнювали за 36 критерiями у галузi управлiння публiчними фiнансами.

Як зазначають в облрадi, на спецiальну номiнацiю «Найкращий новачок в бюджетнiй прозоростi» претендує Смолiнська громада, на спецномiнацiю «Найбiльш креативна iнформацiйна кампанiя збору пропозицiй до бюджету» – Дмитрiвська громада.

Новопразька громада претендує одразу на двi спецномiнацiї премiї «Кришталь року» – «Найкращий бюджет для громадян» i «Найбiльш креативна iнформацiйна кампанiя збору пропозицiй до бюджету».

На головну номiнацiю «За вiдкритiсть бюджетної iнформацiї в громадi» премiї «Кришталь року» претендує Маловискiвська громада.

Оцiнювання пройшли 106 громад iз 18 областей України. Iз Кiровоградщини оцiнювали десять ОТГ.

Церемонiя нагородження «Кришталь року 2019» вiдбудеться 19 листопада у Києвi.

Премiя «Кришталь року» та оцiнка бюджетної прозоростi 2019 року – це партнерська робота агентства США з мiжнародного розвитку (USAID) через консорцiум виконавцiв програми USAID DOBRE, представництва Європейського Союзу через програму «U-LEAD з Європою» i громадського партнерства «За прозорi мiсцевi бюджети!».