У Кропивницькому оберуть нових керівників обласного парламенту дітей

Перегляди: 1547

У Кропивницькому сьогодні, 14 листопада, розпочала свою роботу четверта сесія 12 скликання обласного парламенту дітей, передає кореспондент CBN.

У сесійній залі облради зібралися 90 делегатів. Під час відкриття сесії їх привітав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Кіровоградщина належить до тих областей, де вже 16 років системно від школи до обласного рівня функціонує учнівське самоврядування. Саме ви є лідерами у своїх колективах, а Україні соціально активні особистості неймовірно потрібні. Можливо, дорослі не бачать тих проблем, які бачите ви. І ви підіймаєте їх перед дорослими, ви намагаєтесь вирішувати ці питання, показуючи приклад іншим», - сказав Сергій Коваленко.

Він акцентував увагу на тому, що дітьми зроблено багато, аби їхні однолітки з інвалідністю мали з ними рівні можливості. Три роки тому лише 60 дітей з інвалідністю навчалися в класних колективах. У минулому навчальному році вже 360 дітей скористалися можливостями інклюзивної форми навчання.

Парламент працює на базі обласного центра дитячої та юнацької творчості і вже 16 років є дорадчим органом при облдержадміністрації та обласній раді з питань розвитку дитячого середовища на Кіровоградщині. Всього в області до роботи в органах дитячого самоврядування залучили близько десяти тисяч дітей.

Чотири роки поспіль депутати ОПД є регіональними представниками, активними учасниками та волонтерами міжнародного проекту «М18: ми зможемо більше», що є складовою міжнародної програми громадянського виховання для дітей та молоді Under 18.

Цього року, за словами члена президії парламенту Дмитра Бордюга, діти-парламентарі взяли участь у всеукраїнському тижні протидії булінгу, проектах «Вдало обрана професія - щаслива доля»; «Поговори зі мною», який долучав до різноманітних активностей дітей з інвалідністю, дітей з неблагополучних сімей; проекті з медіаграмотності «Вивчай та розумій».

У жовтні 2019 року голова обласного парламенту дітей став учасником І всесвітнього саміту міст, дружніх до дітей та молоді, який проводився ЮНІСЕФ у німецькому Кельні.

Впродовж двох днів делегати візьмуть участь у тренінгах від учасниці Школи успіху, заняттях Школи лідерів, захисті та обранні проектів-переможців конкурсу «Активна генерація» та оберуть новий керівний склад парламенту.