Кропивницький осередок ГО «Асоціація жінок України "Дія"» відсвяткував два роки роботи (ФОТО)

Перегляди: 1691

Два роки роботи відсвяткував кропивницький осередок громадської організації «Асоціація жінок України "Дія"», передає кореспондент CBN.

Як розповіла лідер кропивницької «Дії» Юлія Шкурупій, два роки тому об'єдналися дев'ять жінок.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Не через нестачу чогось, а навпаки, через надлишок енергії, знань, досвіду, ідей і через бажання робити добрі справи», - сказала вона.

Зараз кістяк організації складають 36 «дієвочек», як називають себе жінки.

Відсвяткувати другу річницю жінки зібралися у Krop:hub - громадському просторі, який нещодавно був відкритий у Кропивницькому, в тому числі за підтримки ГО «Дія».

Лише за рік кропивницькі жінки провели низку заходів проти насилля, в тому числі круглі столи та вуличні акції. Влітку розпочали безстроковий проект «Діти, народжені серцем», метою якого є влаштування у сім'ї дітей, які залишилися без батьківського піклування та любові.

Проводили конкурс графіті, благодійний турнір з бейблейду, кошти від якого передали на центр ресоціалізації військових «Смайл», акцію «Пам'ятай» на підтримку моряків, що перебували у російському полоні, акцію «Шануймо», присвячену загиблим під Іловайськом, збір канцтоварів «Школяда» для дітей. «Дієвочки» опікуються людьми похилого віку, що перебувають у будинку пристарілих, та роблять ще багато добрих справ разом з іншими небайдужими кропивничанами.

Про проект з вшанування відомих жінок міста, зокрема про встановлення барельєфу Ганні Дмитрян, відомій меценатці й засновниці лікарні Святої Анни, знають уже в Європі.

Своїх друзів та однодумців «дієвочки» запросили на свято та вручили їм грамоти, виготовлені своїми руками.

CBN приєднується до привітань.