Полтавщина хоче забрати собі селище з Кіровоградської області. Селище не проти

Перегляди: 8744

Депутати Кременчуцької райради звернулися до своїх колег з обласної ради з проханням ініціювати перед парламентом питання входження селища Власівка (нині воно у складі Світловодська) до складу Полтавської області.

Про це йдеться у повідомленні Кременчуцької райради, текст якого має CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Повна назва рішення звучить, як «Про звернення депутатів Кременчуцької районної ради Полтавської області до Полтавської обласної ради щодо включення селища міського типу Власівка м. Світловодськ Кіровоградської області до складу Кременчуцького району Полтавської області». Звернення до облради ухвалили на засіданні сесії райради сьогодні, 15 листопада.

Як пише «Кременчуцька газета», проект рішення внесли до порядку денного з ініціативи депутата райради Дмитра Колотієвського. «Слід відновити історичну, політичну, географічну, стратегічну справедливість. Це був наш район. Наприклад, їхня центральна райлікарня аж у Знам'янці, а Кременчук ближче. Я сам вихідець звідти і питання вивчив. Тому ініціюю звернення», - заявив він.

Селищний голова Власівки Анатолій Бабаченко зазначив, що «ми одні в Кіровоградській області на лівому березі. Всі наші зв’язки пов’язані з Полтавщиною і Кременчуком. У 1998 році ми проводили референдум і 97% було за приєднання до Полтавщини. Зараз іде реформування, і є надія, що ми повернемося додому».

Остаточне рішення прийматиме Верховна Рада.