Суд Кропивницького повернув під варту підозрюваного в убивстві журналіста

Перегляди: 1093

Кропивницький апеляційний суд учора, 14 листопада, ухвалив повернути під варту Вадима Мельника, підозрюваного в убивстві журналіста Василя Сергієнка.

Про це повідомляє LB.ua.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обвинувачуваний у Київському суді при поліцейських чекав на рішення у Кропивницькому по відеозв’язку. Рішення за кілька годин мали доправити з обласного центру до столиці. Рішення Вадим Мельник не дочекався, його з суду забрала швидка допомога.

До цього справу розглядав Черкаський апеляційний суд. Сам Вадим Мельник проживає у Борисполі.

4 квітня 2014 року журналіста й активіста Василя Сергієнка викрали з будинку в місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області. Наступного ранку його знайшли замордованим насмерть у лісі. За словами рідних загиблого, Сергієнко розслідував земельні махінації, які вивели його на нинішнього нардепа Геннадія Бобова.

У вбивстві Василя Сергієнка звинувачують Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка і Романа Недибалюка, а також Андрія Іносова і Валентина Завражина. Усі вони, за даними слідства, входили в злочинне угруповання з двох підрозділів, одне з яких мало викрасти Сергієнка, а друге - вбити його і закопати в лісі.

Вадим Мельник перебував під вартою з 18 травня 2017 року. Однак Городищенський районний суд Черкаської області 22 серпня 2019-го відпустив його із СІЗО під домашній арешт.