У Кропивницькому жiнка використовувала чужу дитину для жебрацтва

Перегляди: 2502

У Кропивницькому жiнка 1982 року народження використовувала чужу дитину для заняття жебрацтвом.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрi судових рiшень, повiдомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Малолiтня дівчинка з’явилася у громадянки в травнi 2019 року. Матiр дитини слiдство поки не встановило.

Жiнку, яка разом iз малям зверталася до перехожих i просила допомогти їй продуктами харчування та одягом для дитини, волонтери ГО «Милосердя» побачили у вереснi. Допомогли їй влаштуватися до соццентру.

При зарахуваннi до центру виявили, що жiнка має недiйсний паспорт громадянина України та виписку новонародженого, видану Криворiзьким мiським клiнiчним пологовим будинком №1. Свiдоцтва про народження дитини не було.

У паспортi не вистачало аркуша, тому постало питання вiдновлення документа. Кропивничани звернулися iз офiцiйним листом до пологового будинку, де народилась дитина. Прохали надати оригiнал свiдоцтва про народження дитини жiнкою. До листа надали копiю її паспорта.

Пологовий будинок надав копiю паспорта громадянки, яка народжувала дiвчинку в пологовому. Встановили, що фотографiя в паспортi породiллi не вiдповiдає фотографiї мешканки соцiального центру в Кропивницькому. Iншi паспортнi данi спiвпадали.

Слiдство вважає, що це свiдчить про порушення законодавства та вчинення злочину. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст.149 ККУ (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини).

«Є всi пiдстави вважати, що жiнка не народжувала дитину, а має на метi зареєструвати її як свою», - йдеться в судових матерiалах.