У Кропивницькому продовжують тролити мера новою Набережною (ФОТО)

Перегляди: 1405

Активісти, що виступають за реконструкцію Набережної в Кропивницькому, посадили на пам’ятник Пашутіну перед міською радою фігуру Ждуна з надписом «Чекаю нову Набережну».

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ждун - скульптура нідерландської художниці Маргріт ван Бреефорт, створена 2016 року для Лейденського університету (Нідерланди). Встановлена перед дитячою лікарнею в Лейдені.

За задумом автора, це «моторошна і незвичайна суміш людини із північним морським слоном і величезною личинкою комахи, без ніг, зате з людськими руками й безліччю складок, яка, здається, відображає сувору дійсність будь-якої події, що відбувається в нашому, не надто райдужному, житті».

Творіння присвячене пацієнтам, які довго очікують на прийом до лікаря. За словами скульпторки, вона надихалася людьми, що сидять у черзі до лікаря, і залами очікування.

«Вікіпедія»

Водночас Муніципальне бюро Стрижакова продовжує збирати підписи кропивничан під зверненням до міськради з вимогою реконструювати Набережну.

За словами міського голови Андрія Райковича, питання реконструкції - не таке просте, як здається. «Набережна – не просто доріжки, - заявив він. - Там інженерні комунікації, мости, складні інфраструктурні речі, там вже чимало колись розданих ділянок. Буде закінчене проектування, і постане питання вирішення черговості та грошей. Мова йде про суму в межах 40 мільйонів гривень лише на першу чергу будівництва. Сьогодні, зараз, ми не готові до вирішення цього питання. Легше за все поставити намети, закликати людей до чогось».

Райкович також припускає, що «всі рухи навколо цієї теми - просто піар – я б навіть не назвав його політичним. Можливо, це пов’язано з майбутніми виборами».