У Кропивницькому вiдбудеться мiжнацiональний фестиваль «Єдина родина»

Перегляди: 1310

Мiжнацiональний фестиваль «Єдина родина» розпочнеться у Кропивницькому 21 листопада об 11:00.

Про це сьогоднi, 19 листопада, пiд час прес-конференцiї в CBN повiдомили органiзатори заходу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Захiд проходитиме у театрi iменi Марка Кропивницького. До участi запросили представникiв нацiональних дiаспор: польської, нiмецької, росiйської, ромської, вiрменської, болгарської. Також у фестивалi вiзьмуть участь учнi професiйної (професiйно-технiчної) освiти I-II рiвнiв акредитацiї та позашкiльної освiти; студенти Центральноукраїнського державного педагогiчного унiверситету, Льотної академiї НАУ та Донецького нацiонального медичного унiверситету.

На мiжкультурному iвентi вiдбудуться майстер-класи, краєзнавчi маршрути, книжковi виставки, тантамарески та iншi креативнi презентацiї. Музичний супровiд забезпечать духовий оркестр ЦД БХТТ та камерний оркестр «Гармонiя» польської дiаспори.

«Родзинка – виставка «Полiтичне обличчя Кiровоградщини». Саме представники рiзних нацiональностей зробили великий внесок у розквiт нашого регiону», - сказала голова Центру розвитку нацiональних культур, директор Центральноукраїнського державного будинку художньої та технiчної творчостi Олена Арутюнян.

Пiд час концертної програми представники нацiональних товариств та творчi молодiжнi колективи представлять своє бачення розвитку рiвних можливостей, гiдностi та свободи у країнах, звiдки вони приїхали. Спецiальний гiсть фестивалю - консул Республiки Польща в Українi Яцек Гоцловський.

До фестивалю представлять соцiальнi вiдеоролики молодi на тему «Толерантнiсть як основа сучасного свiту».