У Світловодську прийняли рішення про загрозу надзвичайної ситуації

Перегляди: 3751

Через проблеми з теплопостачанням у Світловодську прийняли рішення про загрозу надзвичайної ситуації.

Про це кореспонденту CBN повідомили в міській раді.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Із повідомленням, що місто не обігрівається, звернуться до обласної влади. Із 270 будинків у Світловодську опалюються 30. Холодно у навчальних закладах та дитсадках. У міськраді кажуть, теплопостачальнику бракує робітників, прогнилі мережі ніхто ремонтував.

Наразі працюють усі котельні, стверджує генеральний директор теплопостачального підприємства. Аби в оселях потеплішало, тепловики працюють навіть у вихідні. Повсюдно тепло з’явиться лише за тиждень-півтора - має прогрітися вода у теплотрасах. Крім того, не всі будинки готові до опалювального сезону, на мережах ліквідовують пориви.

«Ми прийняли рішення, що ситуація, яка склалася з опаленням у місті, може бути віднесена до надзвичайної місцевого рівня реагування», - прокоментував начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Світловодської міськради Руслан Соловей.

«П’ятнадцятого запустилися малі котельні, одна з найбільших котельних запустилася вчора. Та, що трошки менша, але теж велика котельна, запустилася в суботу. Після моменту запуску котельних повинно пройти як мінімум півтора-два тижні», - сказав генеральний директор ТОВ «Світловодськпобут» Сергій Московський.

При нарахуванні оплати за теплопостачання враховуватимуть ситуацію у кожному окремому будинку, стверджує генеральний директор «Світловодськпобуту». Оплату нараховуватимуть з того дня, коли споживач почав отримувати тепло. Тариф змінювати не будуть.

«Ми погоджуємо з ОСББ і обслуговуючими організаціями, після того починаємо нараховувати за теплову енергію отриману», - наголосив Московський.

Нагадаємо, минулого тижня «Світловодськпобут» отримав номінації на газ. Опалювальний сезон розпочався 15 листопада.