У Кропивницькому стартував бізнес-турнір «Стратегія фірми»

Перегляди: 1853

В обласному центрі сьогодні, 20 листопада стартував п'ятий ювілейний міський бізнес-турнір «Стратегія фірми Кропивницький - 2019», передає кореспондент CBN.

Ініціатором проведення заходу п'ять року тому стали начальник міського управління освіти Лариса Костенко та гендиректор Компанії Інтелектуальних Технологій Віталій Паздрій.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У першому бізнес-турнірі взяли участь 30 учасників. Сьогодні їх зареєструвалося більше 600: учні та вчителі шкіл, студенти та викладачі закладів вищої освіти, підприємці. Змагатимуться у п’ятьох лігах: Учнівській, Студентській, Лізі наставників, Лізі бізнес-акул і Лізі закладів освіти.

Середовищем турніру є бізнес-симуляція ViAL+, яка моделює структуру виробничого підприємства, умови молочного ринку та вітчизняної економіки.

«Ми даємо можливість учасникам побути в кріслі директора компанії, відчути наслідки прийнятих рішень, навчитися управляти виробництвом, управяти персоналом, аналізувати конкурентів, - розповів розробник бізнес-гри Віталій Паздрій. - Ми вчимо людей бути дисциплінованими, самомотивованими, вміти керувати своїм часом, а головне - приймати рішення. Хто такий підприємець? Людина, яка вміє втілювати свої ідеї в життя. Тому бізнес-турнір навчає економічній, фінансовій грамотності, щоб школярі та студенти точно розуміли, що їх чекає в майбутньому. Симуляція - це безпечне середовище, де вони відчувають справжні емоції, але не втрачають реальні гроші та мають максимально практичний результат».

За словами Лариси Костенко, в учасників є унікальна можливість проявити себе, спробувати свої сили в бізнесі.

«Конкурс - потужний старт для тих учнів, які бачать себе у майбутньому бізнесменами», - зазначила начальник управління освіти. Лариса Костенко зізналася, що й сама зареєструвалася для участі в турнірі.

Вперше в цьому році на віртуальному ринку змагатимуться Ліга наставників та Ліга акул бізнесу, тобто теоретики з практиками.

Заочний етап, коли кожен учасник розвиватиме свій віртуальний бізнес, триватиме з 21 листопада по 16 грудня. Наступного дня розпочнуться очні змагання.

В рамках турніру також відбудуться конкурс імпрез для 5-8 класів на тему професій і можливостей роботи у Кропивницькому, конкурс рекламних роликів для 8-11 класів «Кропивницький - місто можливостей» та круглий стіл на тему «Перспективи і виклики реалізації у Кропивницькому очима молоді».

Організаційну та фінансову підтримку бізнес-турніру надають Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата, економіко-технологічний інститут імені Роберта Ельворті, регіональне відділення ПАТ АБ «Південний», швейне виробництво «Мрія Є» та ТДВ «Інтерресурси».

Турнір триватиме місяць. Переможці отримають фінансові призи.