«Світловодськпобут» подаватиме апеляцію через повернення 50% корпоративних прав підприємства місту

Перегляди: 714

«Світловодськпобут» подаватиме апеляцію на рішення Господарського суду Кіровоградської області, яким 50% корпоративних прав підприємства повернули територіальній громаді міста.

Про це CBN повідомив власник СП ТОВ «Світловодськпобут» Олександр Яременко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Звичайно, ми подаватимемо апеляцію, бо ми не згодні з цим рішенням. Вважаємо, якщо реєстратор допустив помилки, то просто суд повинен вказати які і виправити їх, а не скасовувати реєстрацію. Бо документи, які необхідні для виходу зі складу засновників, всі є в оригіналі і підтверджені. Реєстр – це всього лиш відображення рішень засновників. Чому вважають, що ми нібито у когось щось вкрали, якщо Світловодська міська рада сама прийняла рішення про вихід із засновників, сама підписала протокол», – прокоментував Олександр Яременко.

У Знам’янській міській прокуратурі заперечують, після скасування реєстрації чинності набуває попередня.

«У зв’язку зі скасуванням незаконної реєстраційної дії та внесених під час неї записів, чинними залишаються інші проведені до цього реєстраційні дії щодо вказаного підприємства, згідно з якими статутний капітал складається з двох частин. Частка 50% – міської ради, інша частка 50% – вказаного громадянина фізичної особи іншого учасника», – пояснив перший заступник керівника Знам’янської місцевої прокуратури Володимир Рубан.

Нагадаємо,  господарський суд Кiровоградської областi задовольнив позов прокуратури у повному обсязi й повернув 50% корпоративних прав «Свiтловодськпобуту» територiальнiй громадi мiста сьогоднi, 20 листопада.