У Кропивницькому стартувала антитютюнова акцiя (ФОТО)

Перегляди: 1051

«Кинути палити пiд парасольками» пропонують кропивничанам, передає кореспондент CBN.

На вулицi Дворцовiй сьогоднi, 21 листопада, стартувала акцiя до Мiжнародного дня вiдмови вiд палiння.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Охочi зможуть дiзнатися, як вiдмовитися вiд палiння, звiльнитися вiд тютюнової залежностi та отримають квалiфiкованi консультацiї спецiалiстiв. Палiння – це не звичка, а хвороба, яку потрiбно лiкувати, стверджують органiзатори акцiї - Регiональний центр громадського здоров’я i наголошують на актуальностi цього питання для Кiровоградщини.

Результати опитування, проведеного Державною службою статистики України, свiдчать про те, що близько 200 тисяч жителiв областi палять. Це майже 23 вiдсотки жителiв регiону i друге мiсце в Українi пiсля Днiпропетровської областi. Середнiй показник по регiонах, де провели опитування, майже 18 вiдсоткiв.

Органiзатори кажуть, щорiчно в третiй четвер листопада свiтова спiльнота намагається привернути увагу до проблем, пов’язаних iз палiнням. Сьогоднi немає жодних сумнiвiв у тому, що ця згубна звичка негативно впливає практично на усi системи та органи людини, суттєво пiдвищуючи ризики захворiти на серцево-судиннi, респiраторнi, онкологiчнi захворювання, дiабет тощо. Також достатньо даних про шкоду пасивного курiння, яке особливо шкодить вагiтним жiнкам та дiтям.

Антитютюновiй акцiї пiд парасольками передувала акцiя «Мiняю цигарки на яблуко», яку провели вчора у Помiчнiй. А в обласнiй бiблiотецi сьогоднi цигарки мiнятимуть на безкоштовний iнтернет.