Дорожники Кіровоградщини заявили, що готові до зими на 95 відсотків

Перегляди: 1286

Проїзд дорогами Кіровоградщини в заметіль, хуртовину чи ожеледицю забезпечуватимуть 256 спецавтомобілів.

«Область готова зустрічати зиму», - сказав CBN начальник служби автомобільних доріг в області Вадим Коюденко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За допомогою комбінованих дорожніх машин на дорогах розсипатимуть технічну сіль або суміш, а також зволожуватимуть дорогу спеціальним розчином, зазначив він.

Обслуговуванням доріг загального користування протяжністю 6 200 кілометрів займається Кіровоградський облавтодор.

«Колектив готується до сталого проходження зимового періоду. Закупили 45,5 тисячі тонн протиожеледного матеріалу, 6 250 тонн технічної солі, підготували техніку, проводимо інструктажі зі співробітниками», - розповів начальник ДП «Кіровоградський облавтодор» Андрій Руднік.

За його словами, наступного тижня заплановані спільні навчання з патрульною поліцією та ДСНС.

«Можу вас запевнити, що і в цьому році наш колектив забезпечить нормальний проїзд дорогами області. Підготовленої суміші нам повинно вистачити, навіть якщо погодні умови значно погіршаться», - наголосив Андрій Руднік.

Зокрема, Олександрівський райавтодор ДП «Кіровоградський облавтодор» слідкуватиме за станом доріг протяжністю близько 200 кілометрів. Він обслуговує дороги Н-14, М-01, територіальні дороги, а також в'їзд в область з боку Києва.

«Ми закінчуємо заготівлю протиожеледного матеріалу. Нам його потрібно 3,5 тисячі тонн на сезон. Наразі ми маємо 450 тонн солі та три тисячі тонн жорстви. На підході ще чотири вагони солі, по 70 тисяч тонн кожен», - розповів керівник Олександрівського райавтодору Володимир Стьожка.

За його словами, для доріг державного значення виготовлять 20-відсоткову протиожеледну суміш, а для доріг місцевого значення - 10-відсоткову. Суміш складається з солі, жорстви та піску. За півтори години вона знищує ожеледицю.