Кіровоградщині додатково виділили 8 млн на забезпечення житлом дітей-сиріт

Перегляди: 1207

Для забезпечення житлом дітей-сиріт на 2019 рік для області передбачили субвенцію з держбюджету в сумі 30 млн грн, тепер виділили ще вісім додатково.

Про це CBN поінформували в прес-службі облдержадміністрації.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

30 млн грн розподілили між усіма територіями пропорційно до кількості статусних дітей, які потребують житла. Цих коштів вистачить на виплату компенсацій для отримання житла 81 особі.

Місцеві комісії визначили 79 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, яким виплатять кошти. Для 77 з них вже відкрили спецрахунки, на 75 цих рахунків уже перерахували кошти - загалом 23,4 млн грн. Десятеро дітей вже купили житло на загальну суму 3,3 млн грн. По дві квартири придбали для статусних осіб із Олександрії та Долинського району, по одній квартирі – для дітей з Кропивницького, Маловисківського, Устинівського районів, Маловисківської та Смолінської ОТГ і Світловодська.

Додаткових вісім млн грн розподілять відповідно до кількості дітей на квартирному обліку і спрямують на рахунки управлінь соцзахисту.

Додатково отримають кошти на компенсації за придбання двох квартир Долинський, Компаніївський, Новоукраїнський, Онуфріївський, Петрівський райони, міста Кропивницький, Знам'янка і Олександрія, а також Новоукраїнська ОТГ. На компенсації за придбання одної квартири надійдуть кошти в Благовіщенський, Бобринецький, Вільшанський, Гайворонський, Голованівський, Добровеличківський, Знам'янський, Кропивницький, Маловисківський, Новгородківський, Новоархангельський, Новомиргородський, Олександрівський, Олександрійський, Світловодський та Устинівський райони, а також у Бобринецьку та Приютівську ОТГ.

Завдяки додатковим коштам з'явилася можливість виплатити компенсації за придбання житла ще 36 статусним дітям. Загалом компенсації цього року отримають 117 осіб. Скористатися ними вони можуть винятково для придбання житла протягом 2019 та 2020 років. У випадку невикористання кошти повернуть до бюджету.

Загалом в області на квартирному обліку перебувають 1326 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Орієнтовна потреба коштів на забезпечення їх житлом складає 429 млн грн.