Олександрійці втретє в сезоні переграли команду Віктора Скрипника

Перегляди: 1069

У центральному матчі 15-го туру чемпіонату Української Прем'єр-Ліги ФК «Олександрія» приймав на власному полі луганську «Зорю», передає кореспондент CBN.

Це була третя зустріч суперників у сезоні. У двох попередніх протиборствах у чемпіонаті та Кубку України перемогу святкували наші земляки. Луганчани посідали другу сходинку турнірної таблиці, а наші земляки - п'яту. Тож перемога була потрібна обом командам.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У господарів поля не було на лавці запасних дискваліфікованого на два матчі Володимира Шарана. Тому діями підопічних керував Андрій Купцов.

Замість вилученого в поєдинку з «Олімпіком» Юрія Паньківа місце в воротах «Олександрії» зайняв Олег Білик. Молодий воротар вже в другому поєдинку поспіль зіграв холоднокровно та надійно. Як в цілому і вся олександрійська команда, яка переграла серйозних суперників у тактичному плані.

До перерви більше ініціативою володіли гості. Але захисники «Олександрії» надійно грали і не дозволяли конкурентам створювати особливу небезпеку біля воріт. Натомість наші земляки отримали стовідсотковий шанс вийти вперед.

За гру рукою Богдана Михайличенка був призначений пенальті у ворота «Зорі». Та Дмитро Гречишкін із «позначки» не зміг переграти воротаря суперників Микиту Шевченка. Перший тайм завершився без забитих м'ячів - 0:0.

По перерві олександрійці вирівняли гру й додали в активності. На 59-й хвилині хлопці Володимира Шарана вийшли вперед. Після подачі зі штрафного та скидки Дениса Безбородька м'яч у сітку спрямував із близької відстані Євген Банада - 1:0.

Цей гол додав ще більшої впевненості олександрійцям. Вони за час, що залишився до фінального свистка, зіграли гранично надійно в захисті. Грізний напад луганчан не створив жодного гольового моменту. Господарі мали шанс зняти питання стосовно переможця ще в середині другого тайму. Але Валерій Лучкевич, якого партнери вивели сам на сам із Микитою Шевченком, затягнув із ударом і пробив невлучно.

Наприкінці зустрічі олександрійцям вдалося стримати штурм конкурентів і здобути стратегічно важливу перемогу - 1:0.

Після 15 матчів в активі «Олександрії» 27 очок. Команда Володимира Шарана тепер лише одним пунктом поступається «Зорі».