У Кропивницькому відбувся регіональний етап конкурсу професійної майстерності (ФОТО)

Перегляди: 1394

У Кропивницькому відбувся обласний етап всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine, передає кореспондент CBN.

В ньому взяли участь студенти Центральноукраїнського вищого професійного училища імені М. Федоровського Максим Мельник та Кропивницького інженерного коледжу ЦНТУ Антон Мараков.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Хлопці демонстрували свої компетенції у токарних роботах. Їм треба було за короткий термін виконати різнопланові практичні завдання, в тому числі зробити на токарному верстаті деталь за наданими кресленнями.

Журі, в яке увійшли співробітники відомих у Кропивницькому підприємств «Ельворті» та «Друкмаш», визначило переможцем конкурсу Максима Мельника. Він отримав особливу відзнаку та представлятиме Кіровоградщину на фіналі конкурсу WorldSkills Ukraine в компетенції «Токарні роботи».

У 2016-му Україна приєдналась до 74 країн світу, де проводяться змагання серед учнів закладів професійно-технічної освіти, молодих кваліфікованих робітників і фахівців віком від 18 до 22 років.

Конкурс проходить у два етапи: відбірковий та фінальний. Переможці регіональних етапів зійдуться у фіналі, який відбудеться навесні 2020 року.

Цьогоріч учасники вперше змагаються за 17 напрямками. Наша область буде представлена у фіналі за компетенціями роботи на верстатах ЧПУ, перукарське мистецтво, технології моди, токарні роботи, мехатроніка, кладка цегли, зварювальні роботи, електромонтажні роботи та слюсарні роботи.

Фото Катерини Савінової, CBN