За фактом зриву опалювального сезону в Свiтловодську вiдкрили кримiнальне провадження

Перегляди: 956

Знам’янська мiсцева прокуратура здiйснює процесуальне керiвництво у кримiнальному провадженнi за фактом зриву опалювального сезону 2019 -2020 рокiв у Свiтловодську.

Про це CBN поiнформували в прес-службi обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вiдомостi внесли до Єдиного реєстру досудових розслiдувань за ч. 2 ст. 364-1 КК - зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкi наслiдки.

У межах досудового розслiдування перевiряють причетнiсть службових осiб спiльного пiдприємства ТОВ «Свiтловодськпобут» до можливого привласнення коштiв, отриманих вiд споживачiв теплової енергiї за надання вiдповiдних послуг, якi вiдповiдно мали бути сплаченими газопостачальнiй компанiї за використання природного газу (заборгованiсть пiдприємства становить понад 50 млн грн).

Крiм того, службовi особи здiйснили неналежну пiдготовку до опалювального сезону котельного обладнання та теплопостачальних мереж, що спричинило тяжкi наслiдки охоронюваним законом правам та iнтересам жителiв територiальної Свiтловодська.

Також перевiряють причетнiсть до протиправних дiй посадових осiб органу мiсцевого самоврядування.

Триває слiдство. Досудове розслiдування здiйснюють органи полiцiї.

Нагадаємо, надзвичайну ситуацiю оголосили у Свiтловодську через зрив опалювального сезону. По всьому мiсту лiквiдовують пориви на мережах.