На Кіровоградщині екс-ДАІшник хотів отримати статус «інваліда війни». Травму отримав у ДТП в 2006-му

Перегляди: 1420

Екс-заступник начальника відділу ДАІ з Кіровоградщини хотів отримати статус інваліда війни, однак йому відмовили.

Про це повідомляє кореспондент CBN з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень (ЄДРСР).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Кіровоградський окружний Адміністративний суд 25 листопада опублікував у ЄДРС рішення щодо позову екс-ДАІшника до управління соціального захисту населення Подільської райради Кропивницького. Полковник у відставці претендував на отримання статусу інваліда війни, а управління йому відмовило.

Колишній полковник міліції (звільнений зі служби у 2008 році) отримав травму в 2006 році під час надання допомоги в ДТП. При спробі поставити машину на колеса він пошкодив сухожилля пальців правої руки.

У 2019 році екс-міліціонер подав документи на лікарняну комісію, яка визнала зв'язок цієї травми з захворюванням, отриманим під час служби, та встановила йому інвалідність третьої групи. Саме на підставі цього рішення він вимагав визнати його інвалідом війни.

Суддя окружного Адміністративного суду Руслан Жук у своєму рішенні визначив, що у 2006 році на території Олександрівського району Кіровоградської області (де сталася ДТП) бойових дій не відбувалося, тож претендувати на отримання статусу інваліда бойових дій екс-міліціонер не може.