Обласна дитяча лікарня у Кропивницькому отримала сучасний освітлювач

Перегляди: 1678

Сучасний хірургічний освітлювач виробництва концерну Siemens запрацював у хірургічному відділенні обласної дитячої лікарні, передає кореспондент CBN.

Прилад купили представники громадської організації «Фундація ''Течія''». Передали місцеві волонтери з міжнародного благодійного фонду «Янгол життя». Подарунок коштує 306 тисяч гривень. Загалом за два роки столичні благодійники допомогли лікарні на понад чотири мільйони гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами директора МБФ «Янгол життя» Наталії Селецької, цей світильник не залежить від електричних мереж, працює автономно 12 годин. Його можна перевезти з однієї операційної в іншу.

«У нас урочистий день. Ми в черговий раз передаємо подарунок. На цей раз нашому нейрохірургу Олександру Володимировичу Пизіну. Про цю лампу він давно мріяв. За її допомогою операції проводитимуться з більш якісним освітленням та збільшенням», - сказала Селецька.

Як зазначив сам дитячий нейрохірург, це лампа останнього покоління, яка задовольняє всі потреби при хірургічних втручаннях - великі й маленькі, а також допомагатиме проводити медичні маніпуляції.

Вже сьогодні за допомогою нового обладнання медики провели кілька маніпуляцій. За рік, за прогнозами Олександра Пизіна, освітлювач допоможе провести 100-110 оперативних втручань різної складності, а також близько 20-30 маніпуляцій на добу.