У Кропивницькому розповіли про можливості, які надає Український культурний фонд (ФОТО)

Перегляди: 1181

У Кропивницький завітали представники Українського культурного фонду сьогодні, 27 листопада, передає кореспондент CBN.

Вони розповіли про старт конкурсних програм на підтримку мистецьких проектів у 2020 році, нові програми, які фінансує УКФ, нововведення в уже відомих конкурсах та лотах. Крім того, мова йшла про сектори культури, які підтримуватиме фонд у 2020 році, дедлайни прийому документів та заявок, зміни при подачі заявок, критерії оцінювання проектів та призначення фінансування.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Допомогу в організації зустрічі надало управлiння мiстобудування та архiтектури мiської ради Кропивницького.

Послухати про можливості, які надає УКФ, завітали більше 70 представників кропивницьких навчальних закладів, музеїв, бібліотек, центрів народної творчості, громадських організацій, інформаційно-ресурсних центрів, управлінь міськради тощо.

«Нам особливо цікаво були приїхати до вас, оскільки ми бачили, як навіть невеличка команда справжніх ентузіастів здатна зробити справді цікавий потужний проект. Тому одним з першочергових міст для відвідування ми визначили Кропивницький», - розповіла провідний аналітик з питань культурної спадщини фонду Мілена Чорна.

Український культурний фонд створили два роки тому. Його місія - допомога в організації фінансової підтримки ініціатив у сфері культури, які сприятимуть збереженню культурної спадщини та розвитку української культури.

Серед стратегічних цілей визначені підсилення інституційної та фінансової спроможності, сприяння творенню культурного продукту, підсилення ролі культури у розвитку суспільства, інтернаціоналізація української культури.

У наступному році фонд реалізуватиме десять інституційних програм, в кожну з яких входить від двох до восьми лотів. Так, в рамках програми «Інклюзивне мистецтво» можна подавати проекти, що стосуються підтримки митців з інвалідністю, створення інклюзивного культурного продукту чи проекти «Інклюзивне суспільство». Всі вони покликані виховувати у суспільства повагу до прав людей з інвалідністю через підтримку культурних продуктів, які присвячені темі інклюзії.

Бюджет цього лоту складає п’ять мільйонів гривень. Грант може вартувати від ста до 500 тисяч гривень.

Прийом заявок на програми фонду триватиме до 15 січня. Більш детальну інформацію можна знайти на сайті УКФ.

Нагадаємо, управлiння мiстобудування та архiтектури мiської ради Кропивницького виграло грант вiд Українського культурного фонду на суму 472 тисячi гривень на реалiзацiю проекту «Дiджиталiзацiя пам’яток культурної спадщини в рамках iсторико-культурної смарт-дестинацiї «Кроп-спадщина».