У Кропивницькому хочуть створити притулок для людей, які потерпають від домашнього насильства

Перегляди: 839

Про це під час круглого столу на тему домашнього насильства в міській раді сьогодні, 28 листопада, повідомив директор Кропивницькоого міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Олег Краснокутський, передає кореспондент CBN.

За словами Краснокутського, перший варіант - повноцінний притулок у формі юридичної особи. Однак для цього потрібне відповідне приміщення та фінансування. Лише на зарплати необхідно понад мільйон на рік. У цілодобовому центрі має працювати юрисконсульт, психолог, фахівці соціальної роботи.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як варіант - без реєстрації окремої юридичної особи, такий центр може стати структурним підрозділом одного із міських соццентрів. А саме: складовою центру для тимчасового перебування осіб без постійного місця проживання. Однак це може бути дискомфортним для потерпілих від домашнього насильства.

Також притулок можуть створити у структурі мережі соціальних служб. Але на законодавчому рівні така можливість з'явиться не раніше другого кварталу 2020 року.

Попит на такий притулок є, каже Краснокутський, наприклад, нещодавно за допомогою зверталася 60-річна жінка, яка потерпає від 80-річного чоловіка-тирана.