У Кропивницькому підготували пункти обігріву, аби допомогти містянам пережити морози

Перегляди: 1008

16 пунктів обігріву підготували у Кропивницькому, аби допомогти жителям пережити морози.

Про це кореспонденту CBN повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Пункти облаштували при лікарнях, соціальних закладах, ЖЕО тощо. Якщо температура знизиться до мінус десяти, додатково розгорнуть мобільні намети. Місця масового перебування безхатченків обходить соціальний патруль. Людям пропонують влаштуватися до центру для бездомних осіб. Там можна безкоштовно перебувати до 90 днів. Наразі цією можливістю скористалися 28 людей. Крім того, кімнати тимчасового перебування людей відкрили при пунктах «Облавтодору».

«В разі погіршення погодних умов унаслідок небезпечних метеорологічних чи стихійних метеорологічних явищ на території міста ми опрацювали з територіальним підрозділом ДСНС питання щодо можливості додаткових локальних розгортань наметових містечок на території міста в залежності від тої ситуації, яка буде складатися», - прокоментував Сергій Коваленко.

Пункт обігріву облаштували й у найбільшій кропивницькій лікарні - Центральній міській. Він знаходиться у приймальному відділенні стаціонару №1. 12 листопада приймальне відділення відкрили після капітального ремонту. Тут тепло. Є чай, печиво, аптечка для надання першої долікарської допомоги. Людина може прийняти душ і навіть переодягнутися. При потребі клієнтів пункту госпіталізують у відділення. Цього сезону у пункт ще не зверталися. Минулої зими тут надали допомогу 12 особам. Пункт працює цілодобово.

«Сюди може звернутися будь-яка людина, яка потребує обігріву. Більше звертаються безхатченки. Тут у нас диванчик такий. Тепла батарея. Гріємо чай. Хліб з варенням можемо запропонувати, солодкий гарячий чай, печиво», - прокоментувала старша медична сестра стаціонару №1 Тетяна Сушкет.