Депутати Кіровоградської облради просять відтермінувати продаж сільськогосподарських земель

Перегляди: 887

Депутати Кіровоградської обласної ради звернуться до президента Володимира Зеленського, Верховної Ради, Кабінету міністрів не допустити скасування заборони відчуження земель сільськогосподарського призначення, передає кореспондент CBN.

Таке рішення вони одноголосно прийняли під час позачергової сесії сьогодні, 29 листопада. Зокрема, депутати пропонують відтермінувати ринок обігу землі, а також винести це питання на референдум.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За це рішення проголосували 33 присутні депутати.

Від Кабміну вимагають посилити державну підтримку аграріїв. Прискорити формування державного кадастру і забезпечити прозорість реєстрації прав власності на землю.

Від Верховної Ради депутати облради вимагають припинити розгляд законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», прийняти рішення про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Внести зміни до законодавства щодо запобігання рейдерству і посилення відповідальності.

Президента України закликають зайняти державницьку позицію і вплинути на хід розгляду земельного питання. У разі прийняття Верховною Радою законопроекту щодо ринку землі, скористатися правом вето і забезпечити вирішення земельного питання на загальнонаціональному референдумі.