У Кропивницькому планують назвати бібліотеки іменами Панченка та Куценка

Перегляди: 1279

Міська рада Кропивницького може назвати центральну міську бібліотеку та бібліотеку-філію №6 іменами Володимира Панченка та Леоніда Куценка відповідно.

Проект рішення, який розглянуть на сесійному засіданні, опублікований на сайті міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У документі сказано: «1. Перейменувати Центральну міську бібліотеку Міської централізованої бібліотечної системи міста Кропивницького у Центральну міську бібліотеку імені Володимира Панченка Міської централізованої бібліотечної системи міста Кропивницького.

2. Перейменувати бібліотеку-філію N6 Міської централізованої бібліотечної системи міста Кропивницького у бібліотеку-філію N6 імені Леоніда Куценка Міської централізованої бібліотечної системи міста Кропивницького».

Нагадаємо, під час прощання з Почесним громадянином міста Володимиром Панченком міський голова Кропивницького Андрій Райкович зазначив, що центральну міську бібліотеку планують назвати іменем Панченка.

Літературознавець та письменник Володимир Панченко помер 14 жовтня 2019 року.

[caption id="attachment_37733" align="alignleft" width="150"] Фото: «Дзеркало тижня»[/caption]

Леонід Куценко 25 років свого життя присвятив роботі в педуніверситеті імені Володимира Винниченка, де пройшов шлях від викладача кафедри української літератури до професора. Науковець відкрив широкому загалу ім’я одного з найкращих поетів української діаспори Євгена Маланюка, був дослідником творчості Дмитра Чижевського, Миколи Зерова, Миколи Куліша, Миколи Вороного, Юрія Дарагана, Леоніда Чернова (Малошийченка), Наталії Лівицької-Холодної, Гната Юри та інших.

Ім’я Леоніда Куценка носить Вільхівська загальноосвітня школа, в якій навчався вчений-філолог.

Леонід Куценко загинув у ДТП 22 грудня 2006 року.