Всеукраїнська акція проти насильства: у Кропивницькому проводять бесіди в школах

Перегляди: 1813

Кропивницький долучився до загальнонаціональної акції «16 днів проти домашнього насильства», передає кореспондент CBN.

У рамках акції представники секції ювенальної превенції поліції, міського управління з питань захисту прав дітей проводять зустрічі в усіх навчальних закладах міста. Учора вони спілкувалися з батьками учнів, що навчаються у НВО №6.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Саме батьки відіграють найважливішу роль у житті дитини. Вони повинні знати законодавчі акти, що захищають права дітей, яка настає відповідальність та які дії вживаються, якщо права дітей порушили. Які є норми впливу на батьків за неналежне виконання своїх обов'язків», - зазначив головний спеціаліст сектору соціального та правового захисту дітей міського управління з прав захисту дітей Ігор Горін.

Він наголосив, що батьки повинні знати, чим захоплюються діти, що роблять, з ким товаришують, на які сайти заходять і з ким спілкуються в мережі.

Представники поліції звернули увагу: за порушення законодавчих норм наступає як адміністративна, так і кримінальна відповідальність, і батьки повинні про це знати.

«Ми проводимо просвітницьку роботу з батьками, адже дивлячись на поведінку батьків, як вони спілкуються між собою, діти переносять цю модель поведінки у свої стосунки з людьми. А головне, у майбутньому вони можуть перенести цю модель у власну сім'ю», - розповіла інспектор секції ювенальної превенції Кіровоградського відділу поліції Дар’я Гнізділова.

З цим згодні і батьки.

«Тема насильства в сім'ї дуже актуальна. Як ми поводимося з дітьми, так вони себе поводять в суспільстві. Якщо це взаєморозуміння, взаємодопомога, якщо ти прислухаєшся до дитини, значить твоя дитина буде також само поводити себе в суспільстві, в класі. Якщо це дитина активна, то з неї братимуть приклад інші діти. І вони теж будуть шанобливо ставитися до однокласників, до вчителів, до людей, взагалі до суспільства», - вважає мати учня НВО№6 Вікторія Маламура.

На Кіровоградщині торік зафіксували 3388 звернень щодо домашнього насильства