Кропивницьких спецпризначенцiв нагородили орденами «Народний Герой України»

Перегляди: 1464

У Харкiвському нацiональному академiчному театрi опери та балету iм. Лисенка вiдбулася урочиста церемонiя нагородження десятьох українцiв за героїзм, незламну силу духу, мужнiсть та вагомий внесок у боротьбу з агресором орденами «Народний Герой України».

Про це пише видання «Без табу».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На 31 церемонiї нагородження срiбнi ордени отримали дев’ять вiйськових i один волонтер.

Цього дня нагороди отримали i нашi земляки: Михайло Гойда, позивний Док, та Чарлi - кропивницькi спецпризначенцi. Прiзвище та iм’я останнього не вказується, пише «Цензор.нет», щоб не викривати вiйськового. Боєць постiйно знаходиться на передовiй. Док у свою чергу пройшов «Iловайський котел» разом iз побратимами з батальйону «Донбас». У батальйон записався добровольцем на початку вiйни. I хоча мiг, як багато iнших, спробувати вийти iз оточення вночi, залишився iз пораненими. Надавав потерпiлим допомогу i дочекався, поки їх не передадуть представникам «Червоного Хреста». Згодом вступив до вiйськового пiдроздiлу. Говорить, що продовжить боронити Україну до перемоги.

«Народний Герой України» – українська недержавна нагорода, запроваджена 2015 року за iнiцiативи волонтерiв Андрiя Боєчка та Дмитра Щербакова. Нагороди виробляють з переплавлених срiбних речей, якi надають усi охочi.