Керувати районами Кіровоградщини хочуть податківець, син екс-мера, держслужбовець та підприємець

Перегляди: 4191

На посади голів райдержадміністрацій Кіровоградщини претендують податківець, син колишнього міського голови Кропивницького, держслужовець та приватний підприємець.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, на посаду Олександрівської РДА претендує Андрій Лапа. Нині на офіційному сайті є лише інформація про першого заступника голови – Анатолія Карабжея.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За декларацією, Андрій Лапа працює податківцем, заробив торік майже 120 тисяч гривень, є власником автомобіля Daewoo і живе у квартирі дружини в Кропивницькому.

Бачить себе у кріслі голови Кропивницької РДА замість Алли Поліщук Дмитро Пузаков.

Зараз він є головою Созонівської сільради. Мешкає у будинку на 346 квадратів, оформленому на батька – колишнього мера Кропивницького Володимира Пузакова. Їздить на Renault Megane 2012 року випуску. На банківському рахунку має 430 тисяч гривень.

Знову хоче обійняти посаду голови Голованівської РДА, на якій пропрацював чотири роки, Олег Голімбієвський. На відміну від дружини, яка є власницею більше 30 земельних ділянок в середньому по 42 тисячі квадратів, Олег Голімбієвський має дещо лише у спільній власності зі своєю половинкою. Toyota Land Cruiser та BMW 750l задекларованою вартістю у 400 тисяч теж є спільним майном подружжя. На посаді гоолови РДА Олег Голімбієвський минулого року заробив трохи більше 175 тисяч гривень. Проте готівкою у подружжя вдома зберігається майже 15 мільйонів гривень і невеликі порівняно з цим суми у банках. Дружина чиновника є кінцевим бенефіціарним власником понад десяти підприємств.

Готовий взяти на себе зобов’язання розвивати або Знам’янський, або Світловодський райони на посаді голови РДА Ігор Кравченко. Нині ні у Знам’янському районі, ні у Світловодському посади голів райдержадміністрацій ніхто не займає.

2015-го він балотувався у депутати міськради Кропивницького від Партії Пенсіонерів України, але не пройшов.

Youcontrol називає його власником і керівником малого приватного підприємства «Джоконда». Наразі Ігор Кравченко володіє земельною ділянкою в обласному центрі та двома авто - Volkwagen Passat і Skoda Superb. На банківському рахунку в Ігоря Кравченка - три тисячі доларів.

Нагадаємо, на посади голів райдержадміністрацій Кіровоградщини у рамках проекту LIFT пройшли всі етапи відбору 16 фіналістів.