На Кіровоградщині планують реалізувати близько 32 тисяч новорічних дерев

Перегляди: 946

У восьми лісгоспах та у парку «Беселі Боковеньки» на Кіровоградщині розпочали оптову торгівлю новорічними деревами.

Про це кореспонденту CBN повідомила начальниця обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цього року їх планують продати близько 32 тисяч. Торік реалізували понад 36 тисяч. У роздріб ялинки й сосни продаватимуть на ярмарках обласного й районних центрів із 19 грудня по 29 грудня включно. Вирощені на спеціальних плантаціях ялинки матимуть маркування.

Ціна залежить від висоти зеленої красуні. Лісівники нагадують: за незаконну порубку дерев передбачена відповідальність. Розмір штрафу залежить від місця скоєння незаконної порубки та діаметра дерева (від 246 гривень і вище). Повторне знищення дерев карається обмеженням або позбавленням волі.

«Найбільшою популярністю користується сосна кримська. В неї голка більш довша і зелена, і вона довше стоїть в теплі. В середньому ціна у лісогосподарських підприємствах може коливатися від п’яти гривень. До метра сосна кримська буде коштувати 85 гривень. Від метра до півтора – 95 і так далі. Це оптова ціна. Враховуючи доставку, на ярмарках ціна буде дещо вищою», - сказала Наталя Ревенко.