СБУшники з Кiровоградщини брали по 6-10 тисяч доларiв за зняття iнформацiї з телефону

Перегляди: 2860

Державне бюро розслiдувань здiйснює досудове розслiдування у кримiнальному провадженнi щодо отримання неправомiрної вигоди.

Про це повiдомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу Печерського суду вiд 25 листопада.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За версiєю слiдства, помiчник начальника управлiння Служби безпеки України в Кiровоградськiй областi, заступник начальника вiддiлу оперативно-технiчних заходiв УСБУ в Кiровоградськiй областi, «дiючи за попередньою змовою групою осiб, використовуючи у якостi посередникiв двох громадян, налагодили схему одержання винагороди за порушення таємницi телефонних розмов шляхом зняття iнформацiї з транспортних телекомунiкацiйних мереж».

Приблизно у сiчнi 2019 року фiгурант представився громадянину, який є колишнiм працiвником управлiння СБУ по боротьбi з корупцiєю та органiзованою злочиннiстю i має широке коло знайомств зi спiвробiтниками СБУ. Вiн повiдомив, що може органiзувати прослуховування будь-яких телефонiв, встановлення мiсця знаходження мобiльних телефонiв та осiб, якi їх використовують, встановлення додаткових номерiв телефонiв, якi приховують особи пiд час використання тощо.

Така iнформацiя передається замовникам в обмiн на грошову винагороду в розмiрi вiд шести до десяти тисяч доларiв.

До конфiденцiйного спiвробiтництва та проведення iнших негласних слiдчих (розшукових) дiй залучили особу, яка надала письмову згоду на зняття iнформацiї з її телефону.

Колишнiй СБУшник начебто одержав три тисячi доларiв, якi передав працiвникам Кiровоградської СБУ, щоб тi пiдготували документи для проведення оперативно-технiчного пошукового заходу. Отримана в результатi такого заходу iнформацiя зберiгається на серверах Департаменту оперативно-технiчних заходiв СБУ. Суд дав слiдчим ДБ доступ до неї з метою ознайомлення та вилучення. Також суд дав доступ до iнформацiї з банкiвських рахункiв фiгурантiв справи.