Кропивницькі депутати проситимуть центральну владу компенсувати АТОвцям не отриману землю

Перегляди: 1152

Депутати міської ради Кропивницького проситимуть органи центральної влади, щоб учасники бойових дій, АТО/ООС одержували грошову компенсацію за не отримані земельні ділянки.

Про це йдеться в проекті рішення міської ради, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Станом на сьогодні до міської ради звернулися більш як дві тисячі учасників бойових дій із заявами на отримання у власність земельних ділянок на території міста для будівництва та обслуговування житлових будинків. Проте, враховуючи об’єктивні обставини, задовольнити всі клопотання не є можливим», – йдеться в документі.

Депутатський корпус хоче, аби учасникам бойових дій та учасникам АТО/ООС виплатили грошову компенсацію.

«Зважаючи на напружену ситуацію щодо отримання учасниками бойових дій земельних ділянок у власність, а також суспільний резонанс стосовно даного питання, депутатський корпус міської ради вважає за доцільне виплатити учасникам бойових дій, учасникам АТО/ООС компенсацію у грошовому еквіваленті за неотриманні земельні ділянки», – зазначили в рішенні.

Вирішення питання щодо виплати компенсації та визначення такого відшкодування виходить за рамки повноважень міської ради, тому депутати звернуться до міського голови Андрія Райковича, аби він сприяв врегулюванню це питання на законодавчому рівні.

Депутати хочуть, аби копія звернення потрапила до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України.