Уродженка Кропивницького засвітилася на скандальній вечірці у Києві в компанії екс-директора ДБР (ВІДЕО)

Перегляди: 4020

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба після оприлюднення «прослушки» з його кабінету не звільнився, а навпаки - затіяв велике свято у столичному ресторані.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.info.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вечірку організували з приводу річниці ДБР. На неї прибула перша заступниця Романа Труби Ольга Варченко, також журналісти помітили авто львівського територіального управління ДБР.

Трубу звільнили за чотири дні - голосуванням у Верховній Раді.

Ольга Варченко народилася 2 листопада 1981 року в Кіровограді (нині - Кропивницький). Вищу освіту здобула в Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого у Харкові (1998-2002 рр), спеціальність «правознавство».

27 листопада 2017 року призначена на посаду першого заступника Директора Державного бюро розслідувань. До призначення працювала начальником управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Департаменту з розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сферах державної служби та власності Генеральної прокуратури України; начальником управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України.

Як пише «Українська правда», 3 грудня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект №2116 про внесення змін до закону «Про Державне бюро розслідувань».

Разом з різними нововведеннями закон призводить до звільнення Романа Труби з посади директора ДБР.

Закон набирає чинності наступного дня після того, як буде опублікований із підписом президента. Тоді ж достроково припиняються повноваження Труби та його заступників: Ольги Варченко та Олександра Буряка.

Бюро з центрального органу державної влади, підзвітного Кабміну, стане правоохоронним органом з президентської вертикалі. Глава держави затверджуватиме структуру ДБР, положення про Раду громадського контролю та порядок її формування.

При цьому очільник Держбюро стане більш самостійним. Наразі частину керівних повноважень директор ділить зі своїми заступниками. Нові зміни зроблять директора одноосібним главою.

Раніше цього дня президент Володимир Зеленський заявив, що «права рука» директора Державного бюро розслідувань Романа Труби підозрюється в отриманні $150 тисяч хабара, і закликав Верховну Раду прийняти законопроект №2116.