Депутати хочуть в наступному році зробити затишними двори Кропивницького

Перегляди: 1324

Депутати міськради Кропивницького запропонували в наступному році запровадити програму «Затишний двір», передає кореспондент CBN.

Як зазначив ініціатор проекту Олег Краснокутський під час сьогоднішнього Дня депутата, протягом депутатської каденції сьомого скликання в обласному центрі втілені в життя багато великих та цікавих проектів в галузі медицини, освіти, відновлені дороги, вирішені транспортні питання, але цього замало. Люди кажуть про те, що їм потрібні комфортні умови саме за місцем їхнього проживання.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Задовольнити цю потребу можна за допомогою програми «Затишний двір». За словами депутата, в неї повинні входити благоустрій внутрішньодворових територій з обов’язковим облаштуванням проїздів та тротуарів, встановленням дитячих та спортивних майданчиків, забезпеченням освітлення прибудинкових територій, встановленням урн та лавок біля під’їздів, обрізкою, видалення аварійних дерев та висадженням нових, ремонтом під’їздів із заміною вікон і дверей, встановленням інформаційних стендів та поштових скриньок тощо.

«Кожну територію треба відпрацьовувати комплексно», - зауважив Олег Краснокутський.

Депутатка Катерина Шамардіна зазначила, що у програмі, якщо її приймуть, треба врахувати інтереси приватного сектора, який частіше фінансується за залишковим принципом.

А на думку Валентини Яремчук, у місті немає такої програми не через небажання депутатів, а через брак коштів.

«Давайте дивитися реально: немає в нас коштів, щоб ми зараз встановлювали урни біля кожного під'їзду. Тут ми дискримінуємо приватний сектор. Якщо ми будемо встановлювати біля кожного під'їзду урну, тоді ми повинні встановлювати її біля кожного приватного будинку. На сьогодні ми не робимо магістральні вулиці не тому що не хочемо, а тому що не вистачає коштів. Ми можемо створити три десятки програм, але брати кошти?» - запитала депутатка.

Вона нагадала, що квартири у багатоповерхівках є приватною власністю, то чому дахи та під'їзди ремонтують за кошти міського бюджету? Адже в приватному секторі люди замінюють ті ж вікна власним коштом. Багато міст вже відмовилося від утримання на балансі багатоквартирних будівель, а члени ОСББ як у власних квартирах, так і на прибудинкових територіях наводять лад власними силами, залучаючи кошти в тому числі міських програм.

«Я теж за те, щоб наше місто було комфортним і затишним, але ці кошти краще направити на встановлення вікон в школах, за які платять батьки», - сказала Валентина Яремчук.