Український олігарх хоче купити завод екс-нардепа з Кропивницького

Перегляди: 2854

Придніпровський маслоекстракційний завод Андрія Веревського (група «Кернел») хоче придбати маслоекстракційний завод компанії «Еллада» (група «Креатив») у Кропивницькому.

Операцію розглядає Антимонопольний комітет (АМКУ), повідомляє «Ліга бізнес».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Веревський зацікавлений у придбанні майнового комплексу «Еллади» за адресою: Кропивницький, просп. Промисловий, 14-а, «що забезпечить можливість здійснення господарської діяльності з переробки насіння соняшнику і виробництва олії та супутньої продукції».

26 листопада відбувся аукціон з продажу цього активу за погодженням з Ощадбанком. Юрособа набула його за 500 млн грн.

Раніше Ощадбанк намагався продати цей комплекс за 9,2 млрд грн. Держбанк заявляв, що до складу майна входить маслоекстракційний завод потужністю переробки 1000 тонн насіння соняшнику або ріпаку на добу. Цей завод вважався найціннішим активом збанкрутілої групи «Креатив».

«Креатив» належав колишньому народному депутату з Кропивницького Станіславу Березкіну.

Нагадаємо, прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури погодили повідомлення про підозру екс-нардепу Станіславу Березкіну у вчиненні низки особливо тяжких корупційних злочинів. Детективи НАБУ у встановленому законом порядку повідомили йому про підозру.