Намагання провести громадськi слухання на Кiровоградщинi закiнчилися бiйкою

Перегляди: 1453

Iз сутичкою та сваркою в Пантаївцi Олександрiйського району намагалися провести громадськi слухання щодо рiшення селищної ради створити Пантаївську громаду.

Про це повiдомляє UA: Кpопивницький.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Рiшення про надання згоди на добровiльне об’єднання Пантаївки з Дикiвською та Бандурiвською сiльськими радами пантаївськi депутати ухвалили на сесiї 3 жовтня, - розповiв селищний голова Пантаївки Iгор Бульба. У мiськiй радi Олександрiї проти такого рiшення.

Жителi села не пустили представникiв Олександрiйської мiської ради до примiщення Будинку культури. Люди стали на порозi. Спiлкувалися на вулицi. За словами заступницi мiського голови Олександрiї Людмили Давиденко, хотiли поiнформувати жителiв Пантаївки щодо створення об’єднаної територiальної громади: «Дiя статуту Олександрiї розповсюджується i на територiю Пантаївки. Думаю, комусь вигiдно те, що вони зробили, тому що всi питання, якi стосувались об’єднання, були дуже тихо вирiшенi».

В мiськiй радi Олександрiї вважають, що рiшення про об’єднання ухвалили з порушеннями. Депутатка селищної ради Людмила Швець каже – процедури дотримувалися: «Ми, Пантаївка, Дикiвка i Бандурiвка, хочемо створити свою громаду, куди входить ще Ясинуватка, Морозiвка та Алеївка. Ми все зробили згiдно процедури, всi документи вже в Кропивницькому».

За словами селищного голови Пантаївки, висновок про законнiсть рiшення мали отримати 6 грудня.