У Кропивницькому нагородили лауреатів обласної премії імені Осмьоркіна (ФОТО)

Перегляди: 1935

У Кропивницькому нагородили лауреатів обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна.

Урочистості відбулися сьогодні, 6 грудня, в художньо-меморіальному музеї художника-земляка, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Лауреатом премії у номінації «Національна традиція» став заслужений художник України одесит Анатолій Кравченко.

Журі відзначило його творчі доробки останніх років: серії «Кіровоградщина», «Кіровоград», «Кропивницький» та «Моя Україна», які пропагують Кіровоградщину в сучасному українському та світовому образотворчому мистецтві.

У номінації «Новітні спрямування» премію отримав член Національної Спілки художників України Федір Лагно.

Журі високо оцінило роботу майстра над ілюстраціями серії дитячих книжок Петра Мельника про дивовижну подорож дівчинки Соні й кицьки Асі до Скандинавії, Давнього Єгипту та на Козацьку Січ.

Степового орла у номінації «Мистецтвознавство та історія мистецтв» отримав авторський колектив у складі заслуженого художника України Андрія Надєждіна, заслуженого журналіста України Ігоря Демчука та директора видавництва «Імекс-ЛТД» Тамари Саміляк. Разом вони створили унікальний фотоальбом «Місто о п’яти іменах. На перехресті стилів та епох. Архітектурні образи міста Кропивницького у фотооб’єктиві Ігоря Демчука».

У залах художньо-меморіального музею можна побачити твори лауреатів та претендентів на здобуття премії та мистецтвознавчі доробки, представлені друкованими виданнями.