Як у Кропивницькому відзначили День Збройних сил України (ФОТО)

Перегляди: 2227

У Кропивницькому на заходах з нагоди Дня Збройних сил сьогодні, 6 грудня, побували журналісти CBN.

Пам’ятник Святославу Хороброму з нагоди свята встановили на палацу третього окремого полку спецпризначення. Позаторік полку присвоїли імʼя князя. Також сьогодні у військовій частині відкрили чотири нові зали музейно-історичного комплексу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

О восьмій ранку військові вишикувалися на плацу. Урочистості розпочалися з підняття бойового прапору полку. Після вітальних слів і вручення нагород презентували горельєф князю Святославу Хороброму. Висота – близько трьох метрів. Вага - 12 тонн. Всеволод Бабюк із Вінниччини зробив скульптуру безкоштовно, розповів прес-офіцер полку Олександр Квятковський: «Буквально за місяць-два часу зробили цей горельєф, і зараз він красується в нас на плацу. Пам’ятник вийшов майже безкоштовно. Ми всі своїми силами все зробили, що від нас залежало, а скульптор і керівництво кар’єру віддали нам брилу безкоштовно».

Пісню хоробрих разом із військовим оркестром виконав лідер рок-гурту «Широкий лан» Святослав Бойко. Текст написав разом із командиром полку: «Вона в стилістиці скандинавських бойових пісень вікінгів. Святослав Хоробрий мав скандинавські корені, і ми, власне, від цього відштовхувалися. Ми в цій пісні хотіли показати братерство. Де біля вечірньої ватри є загін бійців і вони одне одного розуміють без слів».

Святковий день військові воліють провести разом із рідними. Через службу на сім’ю бракує часу, зізнався заступник командира полку Сергій Францішкевич і побажав побратимам перемоги: «Сім’я воїнів полку імені князя Святослава Хороброго щиросердечно вітає український народ з днем ЗСУ. Вітає побратимів ЗСУ. В першу чергу зичимо міцного здоров’я, сімейного благополуччя, сімейного затишку і якнайшвидшої нашої перемоги».

Завершилися святкування Дня Збройних сил в Кропивницькому відкриттям чотирьох нових залів музейно-історичного комплексу полку.