Школярі з Кропивницького зустрілися з Папою Римським (ФОТО)

Перегляди: 1925

Учні кропивницької гімназії імені Шевченка побували у Ватикані й зустрілися з Папою Римським Франциском, передає кореспондент CBN.

Дітей запросили на міжнародний дитячий саміт I Can. Участь у масштабному заході гімназисти вибороли завдяки своїй волонтерській роботі. Тривалий час вони допомагають зоозахисній організації «БІМ».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це зняли фільм, який і надіслали організаторам саміту. Головна мета заходу – обʼєднати дітей із усього світу, які своїми ідеями соціального й екологічного напрямку прагнуть змін на краще.

15-річна Катя Бодюл показала кепку, яку всім дарували на саміті у Ватикані, звідки вона та ще дев’ятеро учнів кропивницької гімназії імені Шевченка повернулися 30 листопада. На кепці є більше десятка надписів дітей із різних країн світу.

«Тут дуже багато написано з різних країн. Одна дівчина з Італії навіть написала, як її звати і те, що вона любить піцу. Написали, що вони сподіваються побачити нас ще раз в Італії, писали свої імена. А діти з Індії написали, як буде I Can їхньою мовою», – розповіла дівчинка.

Протягом двох років діти допомагають організації захисту тварин «БІМ», збираючи для неї гроші. Саме з цього вони і зробили проект. Самі ж учні кажуть, допомагали не заради участі у саміті, а за покликом серця. Про захід розповіла дітям вчителька англійської Анна Дудіч. Тож школярі вирішили спробувати свої сили і розповісти про таку діяльність світові.

«Ми обов’язково розписали, що ми робили. Як ми їздили до тварин, як ми працювали волонтерами на кубку барбоса, як був організований благодійний марафон», – зазначила керівниця гуртка «Медіа Світ» Ольга Івашура й додала, що на саміті діти з різних куточків планети змогли поділитися своїми ідеями про те, як змінити світ на краще.

«Вони вже не зможуть жити так, як раніше, я впевнена. Вони вже будуть поширювати ці ідеї, вони будуть по-іншому спілкуватися зі своїми однолітками, по-іншому взагалі дивитися на ту громаду, в якій вони живуть»,– сказала Ольга Івашура.

15-річна Вікторія Качанова поділилася враженнями від поїздки та показала фото з першого дня саміту. На світлині – команда з Кропивницького та перуанці. За словами Вікторії, спочатку знайти спільну мову з іноземцями дітям було досить важко.

«Ми з ними досить довго шукали спільну мову. Вони більше іспанською розмовляють, а ми не розуміємо іспанську зовсім. Але якось слово за слово, там десь мова рухів, і ми отак одгн одного розуміли», – розповіла десятикласниця.

Наприкінці саміту діти отримали головний подарунок. Вони побачили наживо та прослухали промову Папи Римського Франциска. А в рамках участі в саміті гімназисти встигли ще й відвідати визначні місця і музеї Риму та Ватикану.

«Основне враження, що ти побував не просто в Римі, Ватикані, а таке враження, що ти побував в усьому світі одразу. Всі абсолютно різні, різного кольору, різної релігії, але всі дуже позитивно налаштовані», – сказала Ольга Івашура.