У Кропивницькому розробили низку сервісів, які змінять міський простір

Перегляди: 1522

У Кропивницькому вперше відбувся дводенний мiський хакатон Smart Krop, передає кореспондент CBN.

Інiцiатором його проведення стала мiська рада. Запросили до участі досвідчених програмістів та студентів педуніверситету. За два дні їм потрібно було розробити і запропонувати IT-рішення у галузях освіти, охорони здоров’я та торгівлі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як розповіла начальник відділу комп’ютерного забезпечення міськради Оксана Бабаєва, одним з завдань було створити сервіс Securing Schools, який би надавав людям можливість побачити на карті найближчий до їхньої домівки заклад освіти та залишити в ньому заяву про зарахування дитини до першого класу. А Health Services підказував би кропивничанам адреси закладів охорони здоров’я, яке в них діагностичне обладнання та перелік послуг. Кропивницькі айтішники впоралися з ними.

Крім того, програмісти могли запропонувати власні IT-ініціативи. Однією з них став інтерактивний сервіс «Амброзона», який допоможе дізнатися локалізацію в місті амброзії.

Приємним моментом хакатону, за словами Оксани Бабаєвої, стала відмова команди Onix-Systems, яка розробила один з сервісів, від оплати своєї роботи. Компанія займається розробкою та підтримкою веб-сайтів і створенням додатків для операційних систем.

За умовами хакатону, у розробників є ще один-два місяці на доробку програм. Потім вони з'являться на сайті міськради, про що CBN розкаже додатково.