Як почувається немовля, яке підкинули у лікарню в Кропивницькому (ВІДЕО)

Перегляди: 3075

Немовля підкинули в обласну дитячу лікарню в Кропивницькому. У підвалі хірургічного корпусу хлопчика знайшов батько дівчинки, яка лікується в закладі. Дитину лишили на підвіконні навпроти аптеки. Чоловік прийшов по ліки для доньки і побачив дивний згорток. Зрозумівши, що це дитина, покликав медпрацівників. Новонародженого негайно госпіталізували. Як нині почувається знайда та яка подальша доля маляти – у матеріалі CBN.

Дитина була у брудній ковдрі. Хлопчик не спав, але й не плакав, розповідає молодша медсестра лікарні Наталія Яценко: «Дитина лежала на підвіконні, була замотана неохайно, не було видно ні обличчя дитини, ні самої дитини, просто було отак простирадло все в купі. Ми почули характерні такі посапування. Я почала розвертати і вже я побачила, що там маленька дитина».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За п’ять років, що працює в лікарні, таку ситуацію спостерігає вперше, каже керівник закладу Василь Хорощак.

«Хлопчик, 2,400, понабирали аналізи, відкапали, погодували, поклали поки в реанімацію, тому що на момент, коли ми його знайшли, температура тіла була 32, він трошки був охолоджений. Якщо говорити про вік – дитина сьогоднішня, може, нічна», - коментує генеральний директор обласної дитячої клінічної лікарні.

Попередньо дитина здорова, але обстеження триває. Хлопчик їсть і поводиться спокійно. Надалі його передадуть у Будинок дитини. Також малюком опікуються соцпрацівники.

«Надалі управлінням будуть вживатися заходи, спрямовані на правовий захист цієї дитини, а саме: розшук батьків. Якщо неможливо буде встановити їх особи, тоді будуть здійснюватися заходи, спрямовані на реєстрацію народження цієї дитини і в подальшому щодо вирішення питання щодо надання такій дитині статусу і соціальних гарантій», - розповіла начальниця управління з питань захисту прав дітей міськради Кропивницького Тетяна Тимоховська.

Особу матері нині встановлює поліція. У лікарні ж закликають допомогти дитинці пелюшками та підгузками. Чоловік, що знайшов малюка, попрохав назвати знайду на свою честь – Олександром.