У міжнародному фотоконкурсі обрали найкраще фото Кіровоградщини

Перегляди: 774

Переможцем номінації «Найкраща фотографія Кіровоградської області - 2019» в українській частині найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки» стала світлина фрагменту особняка Барського, що в Кропивницькому.

Про це CBN поінформували в прес-службі конкурсу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Автор фотографії - Вадим Постернак.

«Цікава та приємно представлена деталь декору відомого архітектурного об’єкту», — зазначила член журі конкурсу Наталія Шестакова.

Минулого року переможцем Кіровоградської області журі обрало світлину Свято-Вознесенського собору, який розташований у Бобринці.

В Україні цього року конкурс проходив восьмий раз. Загалом протягом 2012 - 2019 років у рамках конкурсу завантажили понад 280 тисяч світлин українських пам’яток, сфотографували понад 34 тисячі пам’яток із території України, взяли участь майже 3500 осіб.

Мета конкурсу - отримати фотографії усіх пам’яток культурної спадщини світу під вільною ліцензією для ілюстрування ними Вікіпедії - вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей з усього світу. А також привернути увагу українців до культурної спадщини.