Кропивницький - єдине місто, що три рази поспіль встановило унікальні рекорди 

Перегляди: 1333

Танцювальні рекорди, які три роки поспіль встановлюють учасники фестивалю «Об’єднаймо дітей мистецтвом» від фонду «Перспектива» громадського діяча Артема Стрижакова, відзначив національний реєстр рекордів України. Церемонія нагородження відбулася в Холі Чемпіонів, що в НСК «Олімпійський».

Про це повідомляється на сторінці фонду «Перспектива» у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Так, під час заходу відбулася презентація нової ювілейної книги рекордів, до якої увійшло понад півтисячі рекордів. Серед міст-рекордсменів – Кропивницький, де були встановлені унікальні танцювальні рекорди.

Керівник національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова каже: Кропивницький отримав заслужену нагороду, оскільки кілька років поспіль підтверджує статус танцювальної столиці України, чим значно підвищує імідж міста.

«Ті рекорди, які встановлює Кропивницький – це справді статусні рекорди, це ті досягнення, які підтверджують рівень міста. Кропивницький зайняв дуже чітку позицію цими рекордами», - зазначила Вєтрова.

За словами виконавчого директора Культурно-мистецького фонду «Перспектива» Олександри Ткаченко, бути постановником трьох національних рекордів – велика честь, а визнання надає натхнення для наступних перемог.

«Безмежно вдячна Артему Стрижакову та всій команді Фонду "Перспектива", що три роки тому довірили саме мені бути організатором та постановником трьох національних рекордів України у нашому місті. Дякуємо усім містянам, які беруть участь у встановленні наших рекордів, підвищуючи імідж танцювальної столиці України, і вітаємо з перемогою!», - говорить виконавчий директор фонду «Перспектива» Олександра Ткаченко.

Як зазначив засновник Культурно-мистецького фонду «Перспектива» Артем Стрижаков, на цьому рекорди у місті не завершаться. Організатори фестивалю «Об’єднаймо дітей мистецтвом» вже мають плани, як здивувати місто та Україну навесні 2020 року.

Нагадаємо, протягом останніх трьох років під час щорічного Міжнародного дитячого фестивалю «Об’єднаймо дітей мистецтвом» у Кропивницькому були встановлені національні рекорди. Так, у 2017 році рекорд встановив дитячий флешмоб миру, танець виконували 908 дітей.

У 2018 році на вулиці Дворцовій відбулося наймасовіше виконання польки в Україні, до якого долучилися близько 900 учасників міжнародного фестивалю пісні і танцю «Об'єднаймо дітей мистецтвом» . У тому числі організатори фестивалю - засновник Культурно-мистецького фонду «Перспектива» Артем Стрижаков та виконавчий директор Олександра Ткаченко.

Цьогоріч, як відомо, на вулиці Дворцовій відбувся наймасовіший в Україні танцювальний екофлешмоб. 1264 учасника під пісню Марини Тимофійчук (NAVKA) «Татанці» виконували танець з пластиковими пляшками, аби привернути увагу суспільства до гострої проблеми сьогодення – пластикового забруднення навколишнього середовища нашої планети.